Dotik svetuje

Center Dotik želi spodbujati k raziskovanju in ozaveščanju pomena ravnovesja v vsakdanjem življenju posameznika. Ta prostor je namenjen združevanju različnih pogledov za krepitev dobrega počutja in obnavljanje ravnovesja telesa...
MASAŽA KOT PROTIUTEŽ STRESU

MASAŽA KOT PROTIUTEŽ STRESU

Štiri najučinkovitejše masaže za lajšanje s stresom povezanih težav po priporočilu tajskih maserjev Centra Dotik

 

Stres je del naših življenj, v takšni ali drugačni obliki smo se z njim gotovo srečali že vsi. Od nas pa je odvisno kako se nanj odzivamo - ali smo stresu kos in vsak dan najdemo trenutke tišine, ko smo pomirjeni sami s sabo ali pa dovolimo, da se ga nakopiči preveč in začne negativno vplivati ne samo na psihično, ampak tudi na naše fizično počutje. Beseda stres je v zadnjih desetletjih postala del našega vsakdanjega jezika in hkrati ena največjih psiholoških skrbi današnjega sveta ter velika nevarnost za naše zdravje.

 

Pretekli meseci so bili za marsikoga še toliko bolj stresni in težavni. Negotovost glede prihodnosti, skrbi povezane z zdravjem, pomanjkanje socialnih stikov in dotikov so odigrali svojo vlogo in vplivali na naš um in telo. Vsako težavno obdobje pa nas še bolj sili, da se še dodatno posvetimo sebi in zaščitimo svoj prostor.

 

Stres si razlagamo in tudi dojemamo zelo različno. Največkrat pa ga v osnovi opredeljujemo kot stanje, ko se pod vplivom nepričakovanih situacij ali stresorjev poruši človekovo notranje ravnovesje. Naše telo in psiha se na stres odzivajo različno, odvisno od različnih dejavnikov, predvsem od osebnostnih lastnosti posameznika, izkušenj, življenjske naravnanosti, okolja v katerem smo odraščali, kakovosti medosebnih odnosov z ljudmi…

 

V Centru Dotik se zavedamo pomena, ki ga ima ravnovesje za naše dobro počutje. Prav to je v tem času za marsikoga vedno težje ohranjati. Povečala se je splošna zaskrbljenost in opažati je vse več s stresom povezanih težav. Veliko obiskovalcev prihaja k nam z bolečinami v hrbtenici, ki so prva in najpogostejša težava pri stresu.

 

Ko telo ni v ravnovesju in ne občutimo notranjega miru, to vodi v stres, ki lahko zaradi sodobnega načina življenja postane kroničen. Pri ohranjanju zdravja in zniževanju stopnje kroničnega stresa nam lahko pomagajo različne tehnike kot so joga, meditacija, masaža, šport, glasba, umetnost… Pomembno je namreč, da svoje čute vsak dan za nekaj trenutkov obrnemo navznoter, da se um umiri in vodi do občutka zadovoljstva. Tako bomo tudi lažje prepoznavali, kaj nam v življenju prinaša veselje in kaj naše telo vodi v stres.

 

Masaža je odličen način za izboljšanje dobrega počutja, saj deluje na sprostitev mišic, lajša bolečine, pospešuje krvni obtok, znižuje krvni tlak in odpravlja utrujenost.  Umetnost tajske masaže pa je ta, da tako kot druge vzhodne masažne tehnike, deluje na odpravljanje neravnovesja v telesu. S pritiskanjem na akupresurne točke delujemo na celotno telo, krepimo notranje organe, zvišujemo imunost telesa, ohranjamo vitalnost, vzbujamo občutke ugodja in zadovoljstva, dvigujemo razpoloženje in odpravljamo stres.

 

Na področju hrbta, vratu in ramen pogostokrat čutimo največ bolečin in napetosti, ki so posledice stresa in nepravilne drže. V Dotiku smo zato pred leti posebej oblikovali Protistresno masažo hrbta, ramen, vratu in glave, kjer v eni uri izkušeni tajski maserji poseben poudarek namenijo prav temu področju, ki je ponavadi najbolj obremenjen. Posebnost te masaže je, da masiranec precejšnji del masaže leži na boku v udobnem položaju. Čeprav sprva mnogi pričakujejo, da je to nežna masaža za mentalno sprostitev, gre v resnici za prijetno kombinacijo tradicionalnih tajskih masažnih prijemov, ki učinkovito lajšajo napetosti in sprostitvene masaže s posebnim antistresnim oljem, ki deluje pomirjujoče. Pritiski na akupresurne točke in nežno raztezanje in upogibanje telesa s pomočjo podpornega dotika, v našem telesu sprostijo prostor za novo energijo. Blagodejno vpliva na gibljivost hrbtenice in prinaša občutek lahkotnosti. Med masažo smo oblečeni v udobna bombažna oblačila.

Zaradi velike priljubljenosti te masaže, ki se osredotoča predvsem na zgornji del telesa, smo kasneje dodali še Protistresno masažo celega telesa v 90 minutni različici, ki zajema tudi masažo nog v kombinaciji z nežnim upogibanjem in raztezanjem, ki odlično pomaga pri utrujenih nogah.

Znano je, da se simptomi stresa tekom dneva vse slabšajo in in jih bolj občutimo, posledično pa se lahko zvečer težje umirimo in zaspimo. Predvsem v večernem delu dneva zato še toliko bolj priporočamo Protistresno masažo glave in obraza v 40 minutni različici, ki združuje več različnih starodavnih tajskih in indijskih masažnih prijemov, ki učinkovito odpravljajo stres, mišične napetosti, utrujenost, nespečnost, glavobol, migrene in ostale napetosti. Sproščujoča masaža obraza pospešuje krvni obtok, povečuje prekrvavitev in s tem oskrbo celic s kisikom. Daje občutek globoke sproščenosti in umirja naš um.

Eden od simptomov stresa pa je tudi slab spanec, ki pripomore k temu, da se telo čez noč ne regenerira dovolj, počutje pa je zaradi tega vedno slabše. Aromaterapija v kombinaciji z masažo nam lahko pri temu bistveno pomaga. Tranquillity Pro-sleep masaža, ki bi jo lahko poimenovali tudi masaža za boljši spanec, je posebnost našega centra tudi zato, ker se začne s posebnim Tranquillity pozdravnim ritualom, kjer maser uporabi Tranquillity blend - unikatno mešanico aromatičnih olj, katere aromatična nota v trenutku doseže limbični sistem, ki je odgovoren za izločanje endorfinov in tako sproži pozitivne občutke zadovoljstva, umirjenosti in dobrega počutja ter nas hitro prestavi v sedanji trenutek. Sledi nežna, pomirjujoča masaža, ki je kombinacija različnih modernih in starodavnih ayurvedskih ter indonezijskih počasnih in nežnih masažnih gibov, kjer Tranquillity aromatično hranljivo olje na telo nanašamo s pomočjo mehkih čopičev, kar dodatno pripomore k občutku globoke sprostitve in ugodja. Namen masaže je doseči popolno sprostitev živčnega sistema, saj se na tak način v telesu lahko začnejo sproščati endorfini, ki so hormoni sreče in v človeku sprožijo stanje popolne sproščenosti in zadovoljstva. Masaža dokazano pripomore k boljšemu spancu.

Preventivni boj proti stresu je pravzaprav lahko zelo prijetno početje. Je skrb zase in pot nazaj k sebi, je dodajanje zdravih navad in ritualov v naš vsakdan. Zelo pomembno je, da skrbimo, da se vsakodnevno gibamo na svežem zraku ali si poiščemo športno dejavnost, ki nas veseli. Dokazano je, da se s stresom lažje spopadajo tudi vsi tisti, ki so v stiku z naravo. Zelo pomagajo lahko tudi redni iskreni pogovori z našimi bližnjimi. Ne gre niti brez zdravih prehranjevalnih navad, ki močno pripomorejo k temu, da naše telo pravilno deluje. Poskusimo lahko tudi s kakšnimi dihalnimi vajami, meditacijo ali samomasažo pred spanjem. Če stres obvladamo, nas lahko celo spodbudi k pozitivnim spremembam v življenju.

Pomembno je, da si stresa ne povečujemo po nepotrebnem s prevelikimi zahtevami do sebe ampak si raje vzememo čas za tisto, kar je v življenju zares pomembno in nas zares razveseljuje ter zapišimo na svoj urnik tudi čas za počitek, nego in regeneracijo lastne biti. Le povezani s svojo vitalnostjo bomo kos vsem izzivom, ki pridejo na našo pot.

 

 

Maj, 2021

“MASAŽA KOT PROTIUTEŽ STRESU”

Oktober, 2020

“POSKRBITE ZA DOBRO POČUTJE IN KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA ”

April, 2019

“DOŽIVITE IZKUŠNJO DOTIKA”

November, 2018

“MASAŽA IN MOČ DOTIKA”

September, 2018

“STOPIMO VITALNI V JESEN”

November, 2017

“SPROSTITEV, ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE ”

November, 2017

“S TAJSKO MASAŽO STOPAL DO BOLJŠEGA POČUTJA”

« < 1 2 > »
Za popoln obisk

Preverite vse informacije glede obiska v Centru Dotik.

Urnik

VSAK DAN

OD 9:00 DO 21:00

Kontakt

Telefon: 05 333 0 333
Gsm: 051 333 033
E-mail: info@center-dotik.si

Pomoč kupcem

Odgovori na pogosta vprašanja pri spletnih nakupih.
več