STOPIMO VITALNI V JESEN

STOPIMO VITALNI V JESEN

 

Vitalnost je nekaj, česar si vsi želimo. Ljudje, ki so vitalni, so polni moči in volje do življenja, zavedajo se svojega telesa in uma. Vitalen človek je že na prvi pogled zdrav in srečen, v njegovih očeh je moč opaziti otroški nasmeh. Zna loviti ravnovesje med različnimi življenjskimi vlogami in živi kvalitetnejše življenje, zaradi česar je tudi manj podvržen boleznim, lažje prenaša psihične in telesne obremenitve in običajno živi dlje.

 

Vse, kar v življenju počnemo, bi moralo biti v funkciji vitalnosti in zdravja, pa velikokrat ni tako. Dogaja se, da se v lastnem telesu ne počutimo udobno in mirno, saj današnji hiter tempo življenja, služba in ostale obveznosti prinašajo stres in skrbi, ki se jih čez dan le redko uspemo otresti. Z leti se začnemo pomena vitalnosti vse bolj zavedati, saj vemo, da ne pride kar sama od sebe, temveč jo je potrebno ves čas negovati. Poleg zdrave prehrane, načina razmišljanja, čustvovanja in nasploh vitalnih odzivov na karkoli je za ohranjanje vitalne moči izredno pomembno redno gibanje in s tem krepitev mišic.

 

Ko obremenitve trajajo predolgo, je med prvimi na udaru prav hrbet, saj je dokazano, da so bolečine v hrbtu povezane s stresom in duševnimi obremenitvami. Bistveno za stabilnost hrbta je gibanje, zato si tudi v službi, ko sedimo za pisalno mizo, poskušajmo vzeti več krajših odmorov, da raztegnemo mišice, saj prav z blagimi razteznimi vajami povečujemo vitalnost telesa.

 

Bolečine pri zateglih in zakrčenih mišicah pa lahko omilimo tudi z masažo, saj ta vedno deluje blagodejno. Moč tajskih masaž je v ustvarjanju energijskega pretoka preko meridianov, kar pripomore k dvigu vitalne energije in krepitvi zdravja. Tajske masaže pomagajo pri odpravljanju bolečin v mišicah, blagodejno vplivajo na gibljivost hrbtenice in izboljšujejo prekrvavitev telesa. Prav tako prinašajo prijetne občutke sproščenosti, lahkotnosti in prerojenosti. Delujejo pozitivno na psihično moč in umirjajo telo, um in čustva. Pomagajo nam ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu. Prav tradicionalno tajsko masažo pogosto poimenujemo tudi masaža vitalnosti ali masaža za dolgo življenje. Njena skrivnost je v nežnem raztezanju in upogibanju, ki v telesu sprosti prostor za novo energijo.

 

Potrebno je nenehno ohranjanje vitalnosti organizma, zato poslušajmo svoje telo, kaj nam sporoča, in izberimo vitalne možnosti, ki nam jih ponuja življenje.

 

Vabljeni, da v jesen vstopite polni življenjske energije in moči.

 

 

 

November, 2017

“ODKRIJTE PRAVI IZVOR TAJSKE SPROŠČENOSTI”

« < 1 2 > »