POGOSTA VPRAŠANJA

Odgovori na POGOSTA VPRAŠANJA pri spletnih nakupih

1. DOSTAVA

Naročilo lahko dostavimo na vaš izbrani naslov na področju Slovenije.
V kolikor želite, da izbrani darilni bon pošljemo drugi osebi s priloženim dopisom, pri oddaji naročila izberite možnost dostave na drug naslov.
Dostava na področju Slovenije je brezplačna.

Pošiljko lahko na svojem naslovu v Sloveniji pričakujete v roku od 2 do 4 delovne dni. Ob sobotah, nedeljah in praznikih naročenih izdelkov ne pošiljamo.

2. OSEBNI PREVZEM V CENTRU DOTIK


Pri izbiri osebnega prevzema darilnega bona v Centru Dotik je možno le predhodno plačilo z bančnim nakazilom na transakcijski račun podjetja PU-MA d.o.o.. Ko bo naročeni darilni bon v Centru Dotik pripravljen za prevzem, vam bomo poslali SMS. Plačilo z gotovino ali s kartico ob prevzemu v Centru Dotik ni mogoče.

3. NAČINI PLAČILA

a. Plačilo s predhodnim nakazilom na TRR:
Naročen darilni bon lahko plačate z nakazilom na naš TRR račun št. SI56 10100-0051445109, odprt pri Intesa Sanpaolo Bank d.d.. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila, potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Prosimo, da upoštevate, da prejeta naročila izvajamo po vrstnem redu prejetih plačil na naš račun.
Pri naročilu s predhodnim nakazilom na TRR morate znesek nakupa poravnati v roku 5 delovnih dni od naročila. Po poteku 5 delovnih se naročilo avtomatično in brez stroškov stornira.

b. Plačilo po povzetju
Naročene darilne bone  plačate ob prevzemu POŠTI SLOVENIJE z gotovino. Dostava je brezplačna. Pri plačilu po povzetju je potrebno Pošti Slovenije doplačati za vplačilo UPN po njihovem veljavnem ceniku.


Za popoln obisk

Preverite vse informacije glede obiska v Centru Dotik.

Urnik

VSAK DAN

OD 9:00 DO 21:00

Kontakt

Telefon: 05 333 0 333
Gsm: 051 333 033
E-mail: info@center-dotik.si

Pomoč kupcem

Odgovori na pogosta vprašanja pri spletnih nakupih.
več